Skrøbeligt Uber Cup-hold har øjnene rettet mod nøglekamp

26. APR 2024 • 07:11SPORT

Åbningskampen mod USA i gruppen ved Uber Cup bliver altafgørende, spår damelandstræner Jesper Hovgaard.

Sydkorea er for gode, Mexico er for dårlige. Lidt firkantet sat op er det udsigten for de danske badmintonkvinder, når de fra lørdag middag dansk tid tager hul på gruppespillet ved Uber Cup, VM for kvindelandshold.

Dermed er der lagt op til, at åbningskampen mod USA bliver altafgørende for Danmarks chancer for at nå en kvartfinale.

To hold fra gruppen går videre. Hvis Danmark vil med Sydkorea videre, så skal opgøret mod USA vindes. Det forsøger landstræner for kvinderne Jesper Hovgaard heller ikke at lægge skjul på.

- Springet op til Sydkorea er kæmpestort, så USA-kampen er nøglekampen, for det er klart vores målsætning at komme videre, lyder det fra Hovgaard.

- Den kamp fylder det meste for os på forhånd. Det er ikke en modstander, vi bare kan spadsere hen over, specielt også på grund af afbuddet fra Mia Blichfeldt. Vi skal spille en god holdkamp for at slå USA.

Amerikanerne har en rigtig god første damesingle i Beiwen Zhang, som er nummer ti på verdensranglisten. Derudover har de en habil anden damesingle og en mere jævn tredje damesingle.

Mens de ikke har en damedouble i top-25, hvor Danmarks bedste ligger lige inden for, så har USA tre doubler i top-40, som alle er bedre placeret end Danmarks næstbedste konstellation.

- USA er faktisk en meget tricky modstander. Der er et par kampe, hvor vi er små favoritter, og så er der en enkelt kamp, hvor de er ret store favoritter, lyder vurdering fra Jesper Hovgaard.

I amerikanernes favør taler også, at Mia Blichfeldt har meldt afbud med en skade. Godt nok er hun røget lige under Line Kjærsfeldt på verdensranglisten, men har ellers gennem nogle år været Danmarks bedste damesingle.

Hun ville have været et stærkt kort i anden damesingle.

- Det er vildt ærgerligt, at Mia ikke skal med, især i forhold til at kunne stille stærkeste opstilling, siger Line Kjærsfeldt, der er nummer 21 i verden. Blichfeldt ligger nummer 22.

Derudover er det solid erfaring fra netop holdmesterskaber, Danmark kommer til at mangle med Blichfeldts fravær.

- Det er et ærgerligt afbud. Hendes topniveau er rigtig, rigtig højt, og det er ofte til holdmesterskaber, at hun har spillet noget at sit bedste badminton, siger landstræner Hovgaard.

Kigger man udelukkende på ranglisten, er Danmark favorit i tre af de fem kampe i holdkampen. Men flere af de danske spillere møder frem med en selvtillid, som trænger til at blive stivet af.

- Jeg har været et bedre sted, end jeg er lige nu. Jeg mangler lidt på selvtilliden, men det er noget andet, når man spiller holdkampe. Jeg håber, at det kan hjælpe mig tilbage til mit topniveau derude, siger Kjærsfeldt.

Sara Thygesen og Maiken Fruergaard er Danmarks klart stærkeste damedouble, men duoen har som Kjærsfeldt slidt med at finde topniveauet på det seneste.

De kommer direkte fra en gedigen skuffelse med tidligt exit ved EM.

- De er selvfølgelig lettede over, at de er kommet i mål med OL-kvalifikationen, men de er også et sted, hvor man godt kan mærke, at de er ramt på selvtilliden. Det må jeg blankt erkende, siger Jesper Hovgaard.

- Virkeligheden er også, at de seneste turneringer har været under niveau.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU