Macron: Bryder Rusland frontlinje kan der sendes styrker til Ukraine

2. MAJ 2024 • 14:40UDLAND

Tidligere i år meddelte Macron, at han ikke kan udelukke at sende tropper til Ukraine. Det står han fast på.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, holder fast i, at han ikke vil udelukke at sende tropper til Ukraine, hvis Rusland bryder frontlinjen.

Det siger præsidenten i et interview med tidsskriftet The Economist, der er blevet offentliggjort torsdag.

- Jeg udelukker ikke noget, for vi står over for nogen, der ikke udelukker noget, sagde Macron, da han blev spurgt om, hvorvidt han stod ved sine udtalelser fra tidligere i år. Her udelukkede han ikke muligheden for at udsende vestlige væbnede styrker.

I sidste uge holdt præsidenten en tale, hvor han sagde, at Europa var i fare for at dø, samt at der er risiko for, at Europa vil sakke bagud i forhold til de globale rivaler i det kommende årti.

Delvist på grund af truslen fra russisk aggression efter invasionen af Ukraine i februar 2022.

I talen fastslår Macron, at Europa bliver nødt til at styrke sit forsvar.

Præsidenten holder fast i retorikken i et nyt interview med The Economist.

- Vi har utvivlsomt været for tøvende med at definere grænserne for vores indsats over for nogen, som ikke længere har nogen grænser, lyder det fra Macron til The Economist.

- Jeg er overbevist om én ting, og det er, at dette er den grundlæggende betingelse for europæisk sikkerhed og militær troværdighed.

Macron sagde, at "hvis Rusland beslutter at gå videre, vil vi under alle omstændigheder være nødt til at stille os selv spørgsmålet" om at sende soldater.

Han beskrev videre sin afvisning af at udelukke udsendelse af styrker som et "strategisk wake-up call for mine kolleger".

- Rusland er en magt, der skaber regional destabilisering og er en trussel mod europæernes sikkerhed, siger den franske præsident til tidsskriftet.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU