NBA-mester sender LeBron James og Lakers på sommerferie

30. APR 2024 • 07:14SPORT

Los Angeles Lakers satte på ny et forspring over styr og må forlade NBA-slutspillet efter første runde.

Traditionsrige Los Angeles Lakers og superstjernen LeBron James er ude af kampen om mesterskabet i den nordamerikanske basketliga NBA.

Det lykkedes ikke Lakers at komme videre fra første slutspilsrunde mod det regerende mesterhold Denver Nuggets, som vandt serien med 4-1. Nuggets blev også Lakers' endestation i sidste sæson, hvor de to hold tørnede sammen i semifinalen.

Los Angeles Lakers var pisket til at vinde natten til tirsdag, men tabte en tæt kamp i Denver med 106-108 trods et pænt forspring undervejs.

I tredje periode var gæsterne i spidsen med 67-58, men mistede grebet om kampen, og inden perioden var forbi, var Nuggets ikke bare på omgangshøjde, men i spidsen med 81-79.

Det er et mønster, der har gentaget sig ved flere lejligheder i serien. I kamp to var Lakers foran med 20 point, men satte forspringet over styr. To gange har man ført med 12 point uden at kunne vinde.

I fjerde periode kæmpede Lakers desperat for at holde liv i sæsonen. Det var jævnbyrdigt til det sidste, men Nuggets' Jamal Murray afgjorde serien med sin scoring til 108-106 fire sekunder før tid.

Det gjorde ham til kampens mest scorende spiller med 32 point. Hos gæsterne leverede LeBron James 30 point, men det rakte altså ikke til at vinde.

Denver Nuggets møder i anden runde Minnesota Timberwolves, som slog Phoenix Suns med 4-0.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU