Leon Madsen og Mikkel Michelsen misser finale i VM-premiere

27. APR 2024 • 21:34SPORT

Leon Madsen sluttede sidst i sin semifinale på en aften med flere danske glimt af klasse.

Speedwaykøreren Leon Madsen åbnede lørdag sin VM-serie i kroatiske Donji Kraljevec med en beskeden ottendeplads.

Den 35-årige dansker har ambitioner om at køre med om VM-titlen hele vejen til årets sidste grandprix i polske Torun, og der var enkelte glimt af det nødvendige niveau undervejs lørdag.

Med to heatsejre og ni point i de indledende heats gik Madsen således videre til semifinalerne som nummer fem, men i semifinalen kiksede Madsen totalt sin start, og det kom han aldrig tilbage fra.

I finalen var den firdobbelte verdensmester Bartosz Zmarzlik favorit, men polakken skuffede og sluttede sidst efter svenske Fredrik Lindgren og to australiere.

28-årige Jack Holder, der er lillebror til 2012-verdensmesteren Chris Holder, triumferede for første gang i 23 forsøg i VM-serien foran sin langt mere erfarne landsmand, 38-årige Jason Doyle, der vandt VM-titlen i 2017.

VM-seriens anden dansker, Mikkel Michelsen, er ikke spået store chancer for at lege med i toppen i årets VM-serie, men lørdag missede han kun akkurat semifinalerne.

Den 29-årige dansker vandt to af sine fem indledende heats, men to fjerdepladser og en tredjeplads derudover var ikke nok til avancement for europamesteren.

Michelsen distancerede i sit andet heat ellers Zmarzlik, og i femte heat blev Madsen sat på plads.

Madsen og Michelsen tager henholdsvis 8 og 9 VM-point med fra Kroatien, mens Holder får 20 point for sin sejr.

Det andet af i alt 11 grandprixer afvikles i polske Warszawa om to uger.

Til september er Vojens vært for 10. og næstsidste indslag i kalenderen.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU