Dansker er tæt på DP World Tour efter ny Challenge-triumf

28. APR 2024 • 20:21SPORT

Rasmus Neergaard-Petersen vandt Challenge Tour-turnering i Abu Dhabi og er tæt på DP World Tour-oprykning.

Den danske golfspiller Rasmus Neergaard-Petersen står med gode kort på hånden for at rykke op på DP World Tour fra den kommende sæson.

Søndag nappede han nemlig endnu en turneringssejr på niveauet under - Challenge Tour - da han vandt UAE Challenge i Abu Dhabi.

Det er danskerens anden sejr på Challenge Tour, den første kom for bare fem uger siden i Indien.

- Jeg har det fantastisk. Jeg vidste, at jeg havde en chance allerede før finalerunden. Men at kunne sætte en god runde sammen og gøre arbejdet færdigt, da det gjaldt, føltes utroligt, siger Rasmus Neergaard-Petersen i en pressemeddelelse fra Dansk Golf Union.

Allerede inden ugens turnering førte Furesø-spilleren Challenge Tours rangliste, hvorfra de 20 bedste rykker op til DP World Tour, når året er omme.

Den føring er nu udbygget, og selv om han ikke matematisk er sikret oprykning, er han tæt på.

- Hans DP World Tour-kategori for 2025 er mere eller mindre en formsag. Han virker i hvert fald til at være klar til næste niveau og kan bare kigge fremad, siger Claus Mølholm, der er eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

- Skulle han tage en tredje sejr i denne sæson, får han sin kategori med det samme.

Den 24-årige Neergaard-Petersen lå ellers ikke til sejren inden finalerunden. Men en flot runde i fem slag under par bragte hans samlede score ned i 14 under par, og han sejrede med et slag ned til sydafrikaneren Wilco Nienaber.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU