Arsenal modstår hårdt tryk fra Tottenham og vinder derby

28. APR 2024 • 17:03SPORT

Arsenal gik i stå i anden halvleg, men en pauseføring på 3-0 blev afgørende for klubbens titeldrømme.

I Arsenal vil de nok sige, at derbyet i det nordlige London søndag eftermiddag blev mere spændende end nødvendigt.

Med tre mål før pausen var Premier Leagues tophold på vej mod en stensikker sejr over ærkerivalen Tottenham, men var lige ved at sætte det over styr efter pausen.

Det endte dog lykkeligt for gæsterne, der med 3-2 tog sin første sejr på Tottenhams nye stadion og sikrede sig tre vigtige point i topstriden.

Arsenal er på førstepladsen, men kan blive overhalet af Manchester City, der har to kampe i hånden. Tottenham er femmer med syv point op til Aston Villa på den lukrative fjerdeplads, der udløser billet til Champions League.

Pierre-Emile Højbjerg kom til at spille en uheldig hovedrolle for Tottenham, da et hjørnespark efter et kvarter blev svinget ind i feltet. Den danske landsholdsspiller satte hovedet på og scorede - et flot mål - i eget net.

Micky van de Ven troede syv minutter senere, at han havde bragt Tottenham på 1-1, men hans mål blev annulleret, fordi han var offside.

Arsenal-spillerne havde på daværende tidspunkt ikke haft en afslutning inden for rammen, men fik så fuld gevinst af de to, de fik før pausen.

Efter 27 minutter udnyttede Kai Havertz, at Tottenhams returløb var ikkeeksisterende. Efter en bolderobring sendte tyskeren en lang aflevering frem til Bukayo Saka, der havde god plads og scorede til 2-0.

Kai Havertz udbyggede selv føringen til 3-0, da han efter 38 minutter headede et hjørnespark i nettet.

Tottenham kom ud til anden halvleg med helt ny energi, og efter 64 minutter leverede Arsenal-keeper David Raya en foræring af de større. Spanieren sendte bolden lige ud til Cristian Romero, der uden pres scorede sikkert.

Det fik hjemmepublikummet op af stolene, og Arsenal-spillerne virkede for en gangs skyld rådvilde.

Tottenham var i teten, og med knap fire minutter igen af den ordinære spilletid blev det for alvor spændende. Arsenal begik straffespark, og Son Heung-min hamrede kuglen i nettet til 2-3.

Hjemmeholdet blev skubbet frem af sine medlevende fans i slutminutterne, men Arsenal holdt liv i titelræset.