Topmøde i Rønne: 'Et ægte europæisk projekt'

Topmøde i Rønne: 'Et ægte europæisk projekt'
Fotos: Søren Strandman-Møller
NYHED | 7. MAJ 2024 • 11:42
Af:
Redaktionen
NYHED
7. MAJ 2024 • 11:42

GSH lægger kulisse til stor konference om fremtidens energi tirsdag.

Energikonferencen Baltic Energy Island Summit finder tirsdag sted på Hotel GSH i Rønne. Her deltager et stort antal repræsentanter fra blandt andet virksomheder, universiteter og politiske organisationer for at fortsætte dialogen om energiøer.

Det er anden gang, topmødet afholdes på Bornholm, der som bekendt er udset til at være energiø i fremtiden, og blandt deltagerne er klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M).

– Jeg sætter pris på det engagement, Bornholm og Baltic Energy Island har vist i at tage ansvar for den grønne omstilling. Derfor ser jeg meget frem til at deltage i Baltic Energy Ø-topmøde i dag og møde med interessenter, lød det forud for mødet fra ministeren.

– Udvikling af offshore-potentialet og samarbejde om overførsel af grøn elektricitet til europæiske forbrugere, husholdninger og industrier er et ægte europæisk projekt, der kan levere udbredte fordele, herunder større energiuafhængighed, forsyningssikkerhed, opfyldelse af klimamål og et betydeligt antal grønne arbejdspladser, siger Lars Aagaard.

Konferencen finder sted tirsdag frem til klokken 17.

 

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) på scenen på GSH.