Præsident på besøg

Præsident på besøg
Kommunalbestyrelsesmedlem Mikael Benzon og borgmester Jacob Trøst drøftede Euroregion Baltic med præsident René Jaramillo og sekretariatsleder Slawomir Demkowiz-Dobrzanski. Eget foto
NOTITS | 29. APR 2024 • 14:30
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
29. APR 2024 • 14:30

Bornholm har haft besøg af den nye præsident for Euroregion Baltic-samarbejdet.

René Jaramillo fra svenske Kronoberg besøgte blandt andet borgmester Jacob Trøst. Formålet med besøget var at drøfte Bornholms interesser i samarbejdet samt at give den nye præsident en indsigt i erhvervsudviklingen på Bornholm, fortæller Niels Chresten Andersen, som er leder af det lokale EU-oplysningskontor, Europe Direct Bornholm.

Mens René Jaramillo var på Bornholm, fik han en orientering om Energiø Bornholm af Søren Møller-Christensen, og han mødtes også med erhvervschef Christa Lodahl, som orienterede om erhvervslivet på Bornholm og virksomhedernes grønne omstilling.

I besøget deltog også sekretariatsleder Slawomir Demkowicz-Dobrzanski fra Euroregion Baltic og Mikael Benzon (EL), der sammen med løsgænger Heidi Burgedahl er kommunalbestyrelsens repræsentant i Euroregion Baltics Styrelse.

Både Jacob Trøst og Mikael Benzon lagde vægt på ikke at fokusere på for mange områder i samarbejdet. Østersøens havmiljø, havvindenergi og ungdomssamarbejdet er centrale prioriteter for Bornholm.