DAT's melding skaber bekymring

NOTITS | 1. MAJ 2024 • 13:43
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
1. MAJ 2024 • 13:43

For virksomhederne på Bornholm og dermed øens arbejdsmarked er en smidig transport afgørende, og derfor skaber DAT's meldinger om fremtiden for flyforbindelsen til København bekymringer i Det regionale Arbejdsmarkedsråd på Bornholm.

"Hvis der ikke er gode muligheder for at pendle ind og ud, vil mange måske tænke sig om en ekstra gang, inden valget falder på Bornholm og det bornholmske arbejdsmarked", skriver rådet i en pressemeddelelse.

Et af rådets fokusområder er et fleksibelt og sammenhængende arbejdsmarked. Det forudsætter et erhvervsliv, der har adgang til den nødvendige arbejdskraft. Der spiller flyforbindelsen en vigtig rolle. Det samme er tilfældet, når det gælder muligheden for at tiltrække kunder, samarbejdspartnere og nye virksomheder, mener rådet:

"Det forudsætter en rimeligt smidig transport til og fra Bornholm, som både er regelmæssig og ikke for tidskrævende. Nedlægges de eksisterende flyafgange mellem Rønne og København, kan det derfor få store konsekvenser for det Bornholm, vi kender i dag."